Cumartesi, Mart 06, 2010

Ubuntuyu Morarttılar!!!

Malumunuz Ubuntu 10.04 önümüzdeki Nisan ayında Lucid Lynx kod adıyla piyasaya giriş yapacak. Çıkan haberlere göre temada ve logoda değişikliğe gidilmiş. 5 yıldır kahve rengi ve tonlarının hakimiyeti altından olan Ubuntu bu yeni sürümüyle beraber patlıcan moruna bürünecek. Ekran görüntüsü bana Vistayı anımsattı açıkcası. Onunda teması yeşil gölgeli bir şeydi.
Canonicalın bu değişiklikteki amacı ise daha profesyonel bir kimlik ve yeni kullanıcılar tavlayabilmek. Neden moru tercih ettiklerini pek anlayamadım bende mor renginin ne anlama geldiğini bir bakayım dedim.

Mor, asaletin rengidir. Lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeler. Aynı zamanda romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengidir. Mor, doğada ender bulunan bir renktir. Bazı insanlar mor rengi, gösterişli havasından dolayı dekorasyonda kullanmayı sever. Bazilari ise suni bir renk olarak algılar. Mor renk hakkında başka bir ilginç bilgi ise intihar edenlerin en çok sevdiği renk olması.

Ubuntu 10.04 ün ekran görüntülerinde dikkatimi çeken bir noktada kapat-tireye indir-büyült/küçült seçeneklerinin sağ üst köşeden Mac OS'nin pencere sisteminde olduğu gibü sol üst köşeye konulmuş. Önümüzdeki günlerde fırsat bulursam alfasını kurup denemeyi düşünüyorum, bakalım nasıl bir deneyimle karşılaşacağım.


Hiç yorum yok: